Forældrene siger: “Vi har fået en meget gladere dreng, der har fået langt større selvtillid”.

Søg
Close this search box.

OrdblindeUge i Als og Øster Hurup.

Kilde: Hadsund Folkeblad
Skrevet af: Hans Henrik Rasmussen
Læs artiklen på Hadsund Folkeblad

Søstrene Merete og Malene er i denne uge klar til at holde: Ordblindeuge i Als og Ø. Hurup.

ØSTER HURUP: I Øster Hurup er Meretes Læseskole startet. Her kan man få hjælp, hvis man har problemer med bogstaver, der vil drille. Merete er ansat af Study House.

I Als startede Meretes søster, Malene Groes Sloth, sidste år op med Lydbehandling Als.

De to søstre deltager begge i den årlige – internationale og danske ordblindeuge. De holder åbent hus på Læseskolen i Ø. Hurup.

Malene og Merete brænder begge for at hjælpe de børn og unge som til dagligt slås med læsevanskeligheder, og søstrene har begge haft ordblindhed tæt på livet, da Malene selv er ordblind og kender til de ar på sjælen, som ordblindheden kan give. Merete derimod husker tydeligt sin søsters frustration over de daglige udfordringer, som ordblindheden gav. Merete har desuden en søn, som også er ordblind.

Malene gik til lydbehandling som barn, med stor effekt, og Meretes mor insisterede kraftigt på, at Meretes søn også skulle. Lektierne hjemme var oftest uoverskuelige, da sønnen efter skole var ekstremt træt, og Merete lagde mærke til, at lydbehandlingen hjalp, så underskud efterhånden blev vendt til overskud. Pludselig var lektierne ikke længere et problem i samme grad. Ordblindheden forsvandt selvfølgelig ikke, og derfor valgte Merete og hendes mand at søge hjælp til læsningen, hvilket inspirerede Merete, som er uddannet folkeskolelærer, til selv at ville hjælpe andre børn og unge.

Hvordan foregår lydbehandlingen?

Formålet med det første besøg er at lave en test, som kan afklare, om lydbehandling vil kunne hjælpe.

Til testen bruger vi specielle stemmegafler for at finde ud af, hvordan hjernen registrer lydens svingninger. Derefter foretages en høreprøve med audiometer for at måle, hvordan hørelsen fungerer. Endvidere foretages en læseprøve, så elevens læseudvikling kan følges gennem behandlingsforløbet.

Selve behandlingen foregår i hjemmet, hvor man hver dag skal lytte til specielle lyde og derefter slappe af efter nøje anvisninger. Der er opfølgende test ca. hver anden måned. Resultaterne bruges til at følge udviklingen og lægge en ny plan.

Lydbehandling hjælper indenfor: ordblindhed, skoletræthed, udpræget støjfølsomhed, manglende koncentration, manglende selvværd ved boglig læring og svært ved at høre lydene i bogstaver/ord.

Hvordan foregår læseundervisningen?

Undervisningen finder sted i Meretes læserum på gården i Ø.Hurup. Her kan børn og forældre komme til en gratis konsultation.

– Det er så vigtigt for børnene at møde mig, inden undervisningsstart, så de kan se, at jeg ikke er en streng tante, siger Merete.

I Læseskolen har eleven læreren for sig selv, og undervisningen foregår 100 % i det tempo, som eleven har brug for. Trin for trin lærer eleven bogstavernes lyde i de små lydrette ord og over til de længere ikke-lydrette ord.

Merete lægger rigtig megen vægt på, at der er tillid mellem hende og hendes elever. Atmosfæren skal være tryg, men selv om der skal arbejdes hårdt, så er der absolut også plads til sjov og ballade.

Der er meget mere om lydbehandling på hjemmesiden www.lydbehandling.dk

Læsning og Study House på hjemmesiden www.studyhouse.dk

 

Lydbehandlingsklinik startet i Als. Artikel fra Hadsund Folkeblad.

Artikelbillede. Lydklinik i Hadsund ved Malene Groes Sloth. Kilde Hadsund Folkeblade. På billedet er Malene i sin lydklinik.
Kilde: Hadsund Folkeblad 
Skrevet af: Hans Henrik Rasmussen
Læs artiklen på Hadsundfolkeblad.dk

Malene Groes Sloth står bag klinikken, som er for både børn og voksne

ALS: Malene Groes Sloth på Teglvænget i Als har startet en lydbehandlingsklinik i Als, der kan hjælpe ordblinde med at få hjælp til en bedre hverdag?

Og netop i denne uge holdes den årlige – både internationale og danske ordblinde uge – hvor klinikken “Lydbehandling Als” og Malene deltager

Malene beskriver her lydbehandlingens relation til ordblinde ugen, og hendes rejse mod at blive lydbehandler, og opstarten af klinikken Lydbehandling Als.

Hvordan foregår lydbehandlingen?

Formålet med det første besøg er at lave en test, som kan afklare, om lydbehandling vil kunne hjælpe.

Til testen bruger vi specielle stemmegafler for at finde ud af, hvordan hjernen registrerer lydens svingninger.

Derefter foretages en høreprøve med audiometer for at måle, hvordan hørelsen fungerer.

Endvidere tages en læseprøve, så elevens læseudvikling kan følges gennem behandlingsforløbet.

Selve behandlingen foregår i hjemmet, hvor man hver dag skal lytte til specielle lyde i ca. 5 minutter og derefter slappe af efter nøje anvisning.

Der er opfølgende test ca. hver anden måned. Resultaterne bruges til at følge udviklingen og lægge en ny plan.

Effekten varierer fra person til person. Der er forskel på, hvor hurtigt forbedringerne opleves. Man må forvente, at behandlingen tager 7 til 9 måneder.

Lydbehandling hjælper indenfor: Ordblindhed, Skoletræthed, Udpræget støjfølsomhed, Manglende koncentration, Manglende selvværd ved boglig læring og Svært ved at høre lydene i bogstaver/ord.

Hvad får man ud af behandlingen?

Lydbehandlingen er ingen mirakelkur og kan ikke erstatte undervisning.

Det vil sige, at den indlæring, man eventuelt mangler fra tidligere, skal samles op – men lydbehandlingen gør denne indlæring nemmere.

Her er et lille udpluk af de mange ting, som eleverne og deres familier oplever i forløbet med lydbehandlingen.

  • At man ikke opgiver på forhånd
  • At man bliver bedre til at læse og stave
  • At man får mere ud af undervisningen i skolen
  • At man selv kan gå i gang med lektierne
  • At man bliver bedre til at overskue tingene
  • At man får mere selvtillid/selvværd

Lidt historie

Lydbehandling er ikke af nyere dato. Metoden har været anvendt i Danmark siden 1965.

Efter behandling på vores klinikker er flere tusinde børn og unge gennem tiden blevet hjulpet, så de bedre kan klare skolens og samfundets krav